Andy Nurcahyo

Andy Nurcahyo
Ringvägen 86
118 60 Stockholm

070 641 65 54
andy@tunguska.se

Tunguska

När jag senast uppdaterade min LinkedIn sida insåg jag att 17 år har gått sedan jag registrerade mitt företag Tunguska AB. Jag arbetar främst som Art Director, men som producent i mitt eget bolag Tunguska (2003-) har jag lång erfarenhet inom flera produktionsområden. Jag designar för webb och tryck, fotograferar stillbild och rörlig bild för redaktionellt eller dokumentärt bruk. Jag redigerar video och gör effekt, color och grade för video. Jag kan också leverera 3D-visualiseringar, 3D-motion graphics och 3D i live-action film.

Jag har även under denna långa period arbetat som fast anställd ett flertal gånger, då som Art director och Senior Art director i både stora som små team.

Utnyttja insamlade kunskaper

Under de senaste fem åren som anställd på Cambio Healthcare – Cambio CDS (Clinical Decision Support) har jag arbetat med alla typer av media. Inte bara digitalt. Jag har varit navet i hubben för att skapa kampanjer, webbsidor, animerade filmer, film- och fotografiskt material. Jag har haft det kreativa ansvaret i alla frågor som rör allt visuellt och varumärket. Det har varit en stor möjlighet för mig att kunna utnyttja hela smörgåsbordet av erfarenheter.

Vad driver mig

Då och då får jag chansen att snegla över axeln på någon som tittar på eller använder något jag har varit en del av att skapa. Det värmer verkligen. Det kan vara en broschyr, en webbsida, en video eller någon som står framför en stor affisch som för inte så länge sedan bara fanns i min dator.

Vad söker jag

I mitt arbete vill jag göra nytta och känna att jag kan bidra med något bra utifrån min kompetens och erfarenhet. Det mest spännande jag vet är när jag hittar ett team och ett sammanhang där man verkligen kan dra nytta av varandras kunskap och där idéer kan flöda fritt. Jag jobbar gärna teoretiskt men har alltid suget av att göra grovjobbet också. Det kan vara att åka ut och fotografera något till projektet, eller att sitta och grotta ner mej i design produktionen. 

Privat

Varannan vecka har jag min 9-åriga dotter hemma att leka och busa med. Jag tränar Thaiboxning flitigt och är instruktör för avancerad nivå. Fotografering är något jag alltid vurmat lite extra för. I mitt hem finns mer film och fotoutrustning än vad som borde finnas i ett hem. Jag spenderar också såklart tid med min flickvän.

Programvara och hantverks erfarenheter

Tidigare jobb

Tunguska

CEO and Founder / 2003–

Tunguska jobbar nu med ett stort bokprojekt för Veidekke som ska illustrera historia och nutid om Svea Kvarteren. Tunguska gör bok layout med allt vad det innebär. Utöver det bidrar jag även med fotografiska bilder.

Tunguska är ett produktionsbolag med en bred palett av erfarenhet och verktyg. Allt från layout och print av bok, broschyr eller poster. Till webbdesign och utveckling. Men även film och fotoproduktion.

Cambio Healthcare Systems

Art Director / 2014–2019

Mitt ansvarsområde på Cambio CDS var att ha kontroll över marknadsföring och varumärke, och var den enda producenten vad gällde marknadsföring som film, print och webb. Jag utvecklade även applikationsdesign. Det är alltid spännande att följa produktioner genom dess faser, vare sej det var en broschyr eller en film som skulle skapas.

Cambio är den största leverantören av digitalt patientsystem. Gruppen jag arbetade med hette Cambio CDS. Vi utvecklade kliniskt beslutsstöd till Cambios patientsystem

Edda digital

Art Director / 2006-2008

Edda digital öppnade upp den norska marknaden för N3Sport men var fortfarande fokuserad på idrott. Jag flög ofta till Oslo för att träffa företrädare för norska idrottsföreningar. Det största uppdraget var Norska seglingsförbundet. 

N3Sport blev uppköpta av norska Edda Digital, i praktiken producerade vi webb som vanlig men med fler norska kunder.

N3Sport

Art Director / 2007-2008

Min tid på N3Sport var som Art Director. Vi jobbade snabbt och pragmatiskt. Budgetarna för de mindre idrottsföreningarna var inte alltid så stora. Jag jobbade med allt från Bågskytteförbundet till Fotbollsförbundet.

N3Sport inriktade sej på att möta Idrottsvärlden och erbjuda föreningarna webbsidor under Riksidrottsförbundet.

LeGrandePetit

CEO and Founder / 2002-2005

Mitt första egna företag. Jag jobbade med webbdesign och utveckling. Här mötte jag publiceringsverktyget WordPress för första gången. Tidigare hade jag byggt mitt eget publiceringssystem jag sålde. Mina kunder var allt från landskapsarkitekter till filmeffekt bolag.

LeGrandePetit var ett renodlat webbdesign och utvecklingsföretag. Jag jobbade med copywriters, fotografer och andra yrkes discipliner där det behövdes.

Letsbuyit.com

Art Director / 2001-2002

På Letsbuyit var min roll att ta hand om varumärket och riktlinjerna för webbplatsen, både UX och design såklart. Eftersom Letsbuyit fanns på flera platser i Europa hade jag tät kontakt med designers på andra kontor. Jag jobbade med tyska, franska och engelska marknaden från Stockholm.

Letsbuyit erbjöd gruppköp av produkter, det kunde vara allt från DVD filmer, till TV-apparater och julgranar.

Razorfish

Digital Designer / Art Director / 1999-2001

Under perioden jobbade jag en tid på plats i Madrid med en spansk kund inom försäkringar. Jag jobbade även i Sverige med bland andra ATG och HM.

Konsultdelen av Spray AB blev uppköpta av amerikanska Razorfish. Detta ledde till att vi kunde jobba med europeiska kunder på ett annat sätt.

Spray AB

Digital Designer / 1998-1999

Jag började min bana som designer på Spray AB, där hittade jag snabbt in i min roll och jobbade med kunder som SJ och HM. Men även med egna projekt som SprayDate.

Spray AB var en av giganterna inom den svenska webbvärlden under tiden det begav sej på 2000-talet.

Creative Programming

Högskolan i Gävle (HiG) / 1996

Jag studerade 3D animering och modellering, filmvetenskap och kognitionspsykologi.

Högskolan i Gävle beskrev utbildningen kreativ programmering som en utbildning som “kombinerar datavetenskapligt och konstnärligt kunnande”.